Savepak C.V.

Savepak C.V.

Savepak C.V. is in 1998 opgericht om patiënten zorg op maat te leveren. In de praktijk gebruiken chronische patiënten vaak meerdere soorten medicijnen. Het bleek dat patiënten door deze hoeveelheid aan medicijnen vaak het overzicht kwijt raakten en niet precies wisten op welk moment een medicijn ingenomen moest worden, of dat het tablet überhaupt al ingenomen was.

Door de intrede van de zogenaamde Baxter-machine dachten wij dit probleem op te kunnen lossen. Deze machine verpakt de medicijnen per dag en per innametijdstip. Een patiënt leest op het voorverpakte zakje af welke dag en welke tijdstip de betreffende tabletten ingenomen moeten worden. Geen geknoei meer met vele verschillende doosjes en het onthouden van al die bijbehorende tijdstippen van inname.

In de praktijk bleek dit een gouden greep, in eerste instantie vooral voor verpleeg- en verzorgingstehuizen. De afgelopen jaren heeft er een ontwikkeling plaatsgevonden, dat voor elke patiënt die een ordeningsprobleem op het gebied van medicatie, er een zogenaamde “Baxterrol” wordt gedraaid.

Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat wij in 2005 een tweede Baxter-machine hebben aangeschaft en in 2015 de eerste nieuwe generatie FDS-machine: “Proud”. Alle geproduceerde zakjes worden nagekeken met behulp van een zogenaamde Schouwmachine. Deze machine kijkt elk voorverpakte zakje automatisch na en maakt er een foto van. Hiermee wordt de foutenkans nog meer gereduceerd en verhogen we de geleverde kwaliteit.

De beroepsgroep heeft samen met de IGZ afgesproken dat op 1 mei 2017 alle GDS-bedrijven inclusief savepak cv aan de GDS-normen moeten voldoen. Op 30 augustus zijn we getoetst door IGZ en zijn we trots te kunnen melden dat we als 5e GDS-bedrijf in Nederland volledig voldoen aan deze normen.

Ommen, 31 aug 2017

Merkenoverzicht dd 17-11-2017

 

Wanneer u vragen heeft kunt u contact opnemen met info@savemaak.nl

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op